Wednesday, September 30, 2009

rEzeKi

Posted by eMma at 5:49 PM 0 comments
hmm minggu yg membosankan.....class sume x der....makin bertambah la penyakit malas menular dalam diri....keje bertimbun2.....class ganti pasit menanti......semoga allah memberi kekuatan utk menghabiskan sem 4 ni.....

apa yg aku cari dlm hidup ni masih samar....aku sendiri tak pasti apa yg aku inginkan dalam hidup aku....hmmm....anyaway bt masa singkat ni hanya nak abiskan my study then fine some job tat can be some of my carrire.....hmm, x sabarnya nak keje then i can buy anythng to mama....

setelah aku baca kisah ustaz yang kehilangan ibu tercinta aku x dapat bayang kan mcm mana keadaan aku kalau di tempat ustaz....aku mohon semoga aku diberi kekuatan seperti ustaz.....

"Sebelum DIA memberi kesenangan kepada manusia, DIA berikan dulu kesusahan dan kerumitan. Semakin besar kesusahan itu, semakin besar kesenangan yang bersembunyi di belakangnya. Cuma kita perlu berusaha mencari kesenangan dan sabar menghadapi kesusahan. Jadi kita perlu banyakkan berdoa."

Sunday, September 6, 2009

appy aniversary!!!

Posted by eMma at 2:07 AM 2 comments
its been 2 years!!!!alhamdullillah, x sangka akhirnya aku dapat juga pertahankan tali pertunangan aku dan ammar walaupun byk dugaan sepanjang bergelar 'darah manis'....byk suka duka kami bersama....pahit getir kami lalui bersama....bukan mudah utk bergelar 2nang sesorg dikala dia di ufuk barat aku di ufuk timur....aku bersyukur walau apa pun dugaan yg dtg menghampiri kami keluarga x pernah putus asa dlm memberi nasihat dan tunjuk ajar....malah menjadi tempat kami untuk memperbaiki kelemahan diri sebelum kami menempuh ke alam lain....

insyallah dgn izin allah aku nak segera tamatkan pertalian ini kepada ikatan yg lebih sah....aku rasa aku cuba sedaya upaya untuk perbaiki diri aku spya dpt menjadi insan yg lebih baik dari sebelumnya....2nang ku, terima kasih kerana sudi terima aku apa adanya....aku ingin buktikan yg aku akan jadi seorg isteri yg soleh....insyllh....tiada manusia yg diciptanya sempurna tp sebagai hambanya aku akan cuba mencari 'kesempurnaan' di dalam hidup ku.....

terlalu byk liku yg aku lalui...tp semua 2 aku tempuhi juga sehingga aku dapat rasakan yg aku lebih tabah dari sebelumnya.....sungguh pun kejahilan sebelum ini telah membutakan mata aku tp dgn adanya harapan,nasihat dan bimbingan dr ammar aku dpt lalui hidup dengan lebih bermakna.....masih byk lagi yg perlu aku dan ammar pelajari.....dan kami sedang dan sudah bersedia untuk semua itu.....apa yg kami fikirkan adalah masa depan kami bersama.....kami inginkan yg terbaik di dalam hubungan kami.....

kepada teman-teman yg dikasihi, ku pohon doa kalian agar dipermudahkan segala perancangan kami....aminnn

f.R.i.E.n.d.S

Posted by eMma at 1:03 AM 0 comments


'friends'/'kawan' apa yg blh kita fikirkan dan gambarkan????everyone had their own perspective.....

A friend is someone we turn to when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives with beauty, joy and grace.
And makes the world we live in a better and happier place.


its it true???its not easy as we think....many type of person tat we really dont know at all...
is fun and make a meaningful if we found a true 'friends' but it will be really hurt if we found the wrong person tat we think she/he is a good person before.....so its not easy to get a real 'friends'!!!!

hidup menjadi bermakna dengan KAWAN....hidup tidak lagi bosan dengan adanya KAWAN....kejayaan hidup dapat dicapai dengan adanya KAWAN.....masalah akan selesai dengan bantuan KAWAN....kedukaan dikongsi bersama KAWAN....tapi kadang-kala KAWAN akan menjadi LAWAN!!!!kawan x kan nampak pengorbanan kita kalau dia bukan seorang kawan yg menyayangi kawan nya...kawan akan anggap kita org luar kalau dia x pernah bersyukur dengan apa yg telah kita lakukan utk dirinya....kawan akan caci kawannya jika dia x pernah tahu erti nilai persahabatan.....dan kawan akan lupa segala kenangan terindah yg telah terjalin jika dia tidak tahu untk menghargai kawannya....

If you have even one true friend, consider yourself blessed......Remember, all best friends are friends, but not all friends can be best friends.....try to appreciate people and try to be grateful with any type of ur friends.one day the true friends will come to u without hopeing who u ar and without expect something from u......

RENUNG-RENUNGKANLAH WAHAI SAHABAT

Wednesday, September 30, 2009

rEzeKi

hmm minggu yg membosankan.....class sume x der....makin bertambah la penyakit malas menular dalam diri....keje bertimbun2.....class ganti pasit menanti......semoga allah memberi kekuatan utk menghabiskan sem 4 ni.....

apa yg aku cari dlm hidup ni masih samar....aku sendiri tak pasti apa yg aku inginkan dalam hidup aku....hmmm....anyaway bt masa singkat ni hanya nak abiskan my study then fine some job tat can be some of my carrire.....hmm, x sabarnya nak keje then i can buy anythng to mama....

setelah aku baca kisah ustaz yang kehilangan ibu tercinta aku x dapat bayang kan mcm mana keadaan aku kalau di tempat ustaz....aku mohon semoga aku diberi kekuatan seperti ustaz.....

"Sebelum DIA memberi kesenangan kepada manusia, DIA berikan dulu kesusahan dan kerumitan. Semakin besar kesusahan itu, semakin besar kesenangan yang bersembunyi di belakangnya. Cuma kita perlu berusaha mencari kesenangan dan sabar menghadapi kesusahan. Jadi kita perlu banyakkan berdoa."

Sunday, September 6, 2009

appy aniversary!!!

its been 2 years!!!!alhamdullillah, x sangka akhirnya aku dapat juga pertahankan tali pertunangan aku dan ammar walaupun byk dugaan sepanjang bergelar 'darah manis'....byk suka duka kami bersama....pahit getir kami lalui bersama....bukan mudah utk bergelar 2nang sesorg dikala dia di ufuk barat aku di ufuk timur....aku bersyukur walau apa pun dugaan yg dtg menghampiri kami keluarga x pernah putus asa dlm memberi nasihat dan tunjuk ajar....malah menjadi tempat kami untuk memperbaiki kelemahan diri sebelum kami menempuh ke alam lain....

insyallah dgn izin allah aku nak segera tamatkan pertalian ini kepada ikatan yg lebih sah....aku rasa aku cuba sedaya upaya untuk perbaiki diri aku spya dpt menjadi insan yg lebih baik dari sebelumnya....2nang ku, terima kasih kerana sudi terima aku apa adanya....aku ingin buktikan yg aku akan jadi seorg isteri yg soleh....insyllh....tiada manusia yg diciptanya sempurna tp sebagai hambanya aku akan cuba mencari 'kesempurnaan' di dalam hidup ku.....

terlalu byk liku yg aku lalui...tp semua 2 aku tempuhi juga sehingga aku dapat rasakan yg aku lebih tabah dari sebelumnya.....sungguh pun kejahilan sebelum ini telah membutakan mata aku tp dgn adanya harapan,nasihat dan bimbingan dr ammar aku dpt lalui hidup dengan lebih bermakna.....masih byk lagi yg perlu aku dan ammar pelajari.....dan kami sedang dan sudah bersedia untuk semua itu.....apa yg kami fikirkan adalah masa depan kami bersama.....kami inginkan yg terbaik di dalam hubungan kami.....

kepada teman-teman yg dikasihi, ku pohon doa kalian agar dipermudahkan segala perancangan kami....aminnn

f.R.i.E.n.d.S



'friends'/'kawan' apa yg blh kita fikirkan dan gambarkan????everyone had their own perspective.....

A friend is someone we turn to when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives with beauty, joy and grace.
And makes the world we live in a better and happier place.


its it true???its not easy as we think....many type of person tat we really dont know at all...
is fun and make a meaningful if we found a true 'friends' but it will be really hurt if we found the wrong person tat we think she/he is a good person before.....so its not easy to get a real 'friends'!!!!

hidup menjadi bermakna dengan KAWAN....hidup tidak lagi bosan dengan adanya KAWAN....kejayaan hidup dapat dicapai dengan adanya KAWAN.....masalah akan selesai dengan bantuan KAWAN....kedukaan dikongsi bersama KAWAN....tapi kadang-kala KAWAN akan menjadi LAWAN!!!!kawan x kan nampak pengorbanan kita kalau dia bukan seorang kawan yg menyayangi kawan nya...kawan akan anggap kita org luar kalau dia x pernah bersyukur dengan apa yg telah kita lakukan utk dirinya....kawan akan caci kawannya jika dia x pernah tahu erti nilai persahabatan.....dan kawan akan lupa segala kenangan terindah yg telah terjalin jika dia tidak tahu untk menghargai kawannya....

If you have even one true friend, consider yourself blessed......Remember, all best friends are friends, but not all friends can be best friends.....try to appreciate people and try to be grateful with any type of ur friends.one day the true friends will come to u without hopeing who u ar and without expect something from u......

RENUNG-RENUNGKANLAH WAHAI SAHABAT
 

have A look! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal