Wednesday, July 21, 2010

waiting 4 the next day =)

Posted by eMma at 12:21 PM 2 comments

masa berlalu dgn pantas.....sedar x dah nak abis tahun ni.....byk perkara yg aku belajar...
aku masih meneruskan idup ni wlpun kadang kala agak pahit dugaan yg terpaksa aku lalui....
tp aku tetap terus berdiri dan terus menceriakan org2 yg aku sayang.....
tanpa mereka aku x mampu berdiri sorang diri....

hurmmmm 4get it the past build a new life.....
waiting 1 day all my dreams will comes true with full of happiness...hope so =)
idup ni mcm roda kadang kita kat atas dan kadang kita kat bawah....
no matter wat life has 2 go on.....

~hope the day i waiting 4 will b soon~

Friday, July 16, 2010

new life new destiny =)

Posted by eMma at 1:26 AM 2 comments

ermm btw dah lama x post blog ni....too busy....kepada si dia selamat pengantin baru...may god bless u...semoga u dapat apa yg u nak....jagalah dia sebaik mungkin....
jgn ulangi kesilapan yg sama cuba utk jd lebih baik dr sebelumnya....
amin....

aku masih mcm ni lagi.....dgn idup yg lebih sempurna tanpa dia dan lebih bahagia di samping kwn2 yg byk support i...thnks guyz...such a wonderfull ting tat i had be4......btw x byk yg leh aku citerkan skrg kerana idup aku penuh dgn aktiviti yg blh buat aku realize dunia sebenar.....pengalaman lama betul2 mengajar aku erti sebenar kehidupan dan buat aku lebih tabah....

Tuesday, April 6, 2010

a dammmm konvokesyen ='(

Posted by eMma at 8:18 PM 3 comments
btw yesterday was my konvokesyen day...
hurmmm notink intresting there bcoz my mood ar already down 1 day b4
 (after i read the text from some1)...
actaully x byk masa tat i spent wif my fwens.....

to all my fwens im so sorry coz pas jer konvo i terus b'tolak blk...
belum i sampai high way lg all my fwens kol tanya ada mana....
{so sorry guys ='( }
actually mmg i plan nak spent all my time there wif u guys but
siyesly i ckp mmg x der mood langsung.....
if i spent time wif u guys pown takut kowg terasa lak coz i tgh x der mood....
hurmmm im so sad yestereday...i dont know y???
every1 ar appy wif their family and lover celebrate the day.....
but i dont feel so.....
sdgkan yesterday is my day....the day tat i dream b4......the day 2 celebrate wif every1 tat support me b4...
without him im been notink!!!even im u ar far away from me....
at least i have sometink to memories when we been 2gether b4...
oh godddd.......
plss give me a strength to carry out my life till the end of my life....

Sunday, March 14, 2010

e.m.p.t..y

Posted by eMma at 10:22 PM 0 comments
sometimes i feel tat im too lonely, too sad, too disappointed and bla...bla....

-no place to share what im feel about
-no place to show my love and share my love
-no place to share what im tink about
-no place to b loveing as others
-no place to story and share my day

y all tis should b happen 2 me????
im keeping asking my self...is it im not too gud?
hurmmm i tough i do all my best to b a gud listener to others...
but y im cant have a gud listener????

hurmmmm even now i have a fwens tat owez support me but im still feel tat im alone...
where should i find luv to full fill all my life....hurmm yes i have him right now...
but i dont tink so it will bring me a appy ending in future.....
im here wif my way and same goes to him....

what a such bad moments tat ever i had b4!!!!

Tuesday, February 23, 2010

nEw faMily iN iMC

Posted by eMma at 10:19 PM 0 comments
 
sim & pak rahman......pewiiittttttt =p


shalu dok bebel per tah.... (lalalala)


 adehz meja pjg sgt so x nampak la muka i yg gojes..... (perasan seketika)

last weekends bos belanja all of staff ikan bakar kat 'hammer bay'
ermmm yummmy....yummmyyy.....
mmg ari 2 sume mkn x ingt dunia la (termasuk i)....lalalala
actually seens 1 months i dgn diaowg mmg i appy 2 work with all of them....
they very supportive and loveing.....
even sallary ckt tp im happy 2 work there.....
thnks mr.uu =P


 kalau blh pose diaowg ni!!!!



pose maut lak...... =)

Tuesday, February 16, 2010

a day in hard rock cafe =)

Posted by eMma at 5:30 PM 0 comments
* mmg gempaq ar band ni mlm valentime 2 * 


last night weekend i kuar dgn am.....actually we plan hang out jew....
x sangka suddenly kawn2 dia nak 2run penang and spent their night at penang....
mula2 kita owg just jln2 kat night market, bt.frnggi jew
then, lepak kat sunset bistro g wat gedik snap...snap foto....
(maklumlah am dtg bw camera dia yg gojez 2)
x kan aku nak tgk jew kowt......hehehe.....
wak2 2 kitaowg 2ggu kwn2 am yg dok on the way berjam2 tp x sampai2 g....
menangis gak la bontot i 2ggu diaowg nya otw kan....

then bout 12 o'clock kowt br kwn2 dia sampai and kitaowg dah standby dah...
hahaha...xcited lebih kan.....
tgh dok terkenjet2 2 am jumpa kwn lama dia (sony).....
wahaha dia ajak join dia sekali...mmg besh la kan....(msk free)
wlaupun mlm 2 sesak tp still enjoy gila mlm 2 coz the band kowt.....tink so!
tp siyesly ckp mmg gempaq la band 2 mlm 2....
mmg terbaik la =p



dok wat gojez lak dah...huhu =p

 haha am nyibuk jap....(jgn marah)  ------>

Sunday, January 31, 2010

wat a bad day in thaipusam =(

Posted by eMma at 9:17 PM 2 comments
hurmm x tau mcm mana nak mulakan....
buts it really my bad day.....i cant accept it!!!

ermm mcm mana arr nak mulakan =/
k, citernya bermula pas aku blk keje ptg kemarin.....
then straightly i g queensbay fetch my fwens there......
then i ajak dia g mkn kat gurney drive mkn passembor lg pun dia tingin gak nak mkn laksa....
kita owg pun mkn la kat gurney 2 sampai la bf dia dtg ambik dia....
then per lg i blk sowg la......

k nak dijadikan citer i nak cpt sgt....then i try to find shortcut....
suddenly i salah jalan lak then i stuck kat tempat owg india dok thaipusam....
oh god!!!tuhan jer tau mcm mana perasaan i.....
i totally cant control my self......
diaowg marah gila kat i then diaowg ketuk pintu and tingkap i....

but thnks god lastly i'll be send one india guy tat help me out from there.....
thnks a lot raj....u save my life....really appricate it...
x tau nak ckp mcm mana perasaan i waktu 2.....
im totally fobia right now.....
i still x leh nak tgk owg indian.....im trying 2 bring back my spirit right now.....

pls pray 4 me guys......

2morrow, 2morrow & 2morrow...

Posted by eMma at 9:59 AM 0 comments
adehz mcm nak bersajak jew...
weeee ~
actually apa yg aku nak citer is more bout my new life now....
hehe, its really make me proud wif my self.....
here i am...still standing right now even i fell down too many times b4.....
anyway my new life had been started right now.....
its been so xcited 4 me bcoz im just wanna away from the darkness ....
ermm now im just tink 4 my own 4ture....
everyting i do, i do it 4 u my heartbeat, my soul and my evrytink....
love u mama.....im going to make them appy right now.....
my family is evrytink.....

now new life has been started so wake up gurlz (huhu.....)
4cus 2 work and my carrier.....tats is more important 2 me...
hope tis year is a gud year 4 me to start new life wif joyless, appinest & bla.....bla....
hehehe =)
aminnnnnn =)


Saturday, January 16, 2010

nEw liFe ;))

Posted by eMma at 5:58 AM 1 comments
i feel better now.....huhu~
so i already 4get it the past tat make me hurt before!!!
(ngeeee.....=) ngeeeee)

im appy right now with my new life.....
with beloved family and fwens tat always there 4 me.....
actually people arround me tat make me strong to go on thru the life ;))
thnks a lot.....hope tat tis year will be the beginning of my life
so tat i will achieve my mission and appy then before.....
hope so.....


Thursday, January 7, 2010

tak seindah biasa ('_')

Posted by eMma at 3:44 AM 3 comments
nama pun kehidupan so apa yg kita impikan x seindah biasa.....
-huhu- tajuk pun dah berbunga....
tp ini la hakikatnya.....kita merancang dan mengejar utk kebahagiaan....
tp sebenarnya semakin kita mengejar impian tu semakin jauh utk kita mengapainya....

sedar atau tidak apa yg kita kejarkan selalunya akan buat kita 'down ' apabila kita
menemui kegagalan.....sakit dan peritnya hanya allah jer yg tahu....
tp owes remember apa yg terjadi atas diri kita adalah yg terbaik utk kita.....
itu lah cara utk kita menghadapi cabaran.....

apa yg kita bina bertahun2 belum tentu akan membuahkan hasil...
kita memerlukan bertahun2 utk mebina....memerlukan kesabaran yg dalam utk membina
tetapi menghancurkannya hanya sekelip mata jer...hanya sekelip mata jer
susah payah,jerit perit kita akan musnah begitu jer andai kita leka......
tapi jangan pandang ia sebagai satu musibah anggap sebagai ujian....
dan jadikan ia sebagai satu pengalaman dan pengajaran yg berharga
yg x boleh dikutip di mana2......

so start to build a new life.....past is past x perlu dikenang.....
apa yg terjadi adalah sebagai challenge dlm diri supaya kita lebih kuat dan tabah....
i'll take it on positive way ;))

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.



Tuesday, January 5, 2010

don't tink so it will be happen!!!

Posted by eMma at 4:06 AM 1 comments
It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone

x terlintas langsung kat fikiran aku yg kami akan berjumpa lg....
x kisah la secara dirancang atau x dirancang.....
tp apa yg jelasnya aku happy.......aku rasa mcm dlm mimpi jew.....
even until now he still carying as before and care bout me....
asking me here and there...asking me bout my life now...asking me bout my family....
so glad 2 know person as you 'mr.ammar' ;))

the problem is we a born not  4 each other......guess so!!!
huhu~

no matter what thanks a lot 4 being a part of my life....



Wednesday, July 21, 2010

waiting 4 the next day =)


masa berlalu dgn pantas.....sedar x dah nak abis tahun ni.....byk perkara yg aku belajar...
aku masih meneruskan idup ni wlpun kadang kala agak pahit dugaan yg terpaksa aku lalui....
tp aku tetap terus berdiri dan terus menceriakan org2 yg aku sayang.....
tanpa mereka aku x mampu berdiri sorang diri....

hurmmmm 4get it the past build a new life.....
waiting 1 day all my dreams will comes true with full of happiness...hope so =)
idup ni mcm roda kadang kita kat atas dan kadang kita kat bawah....
no matter wat life has 2 go on.....

~hope the day i waiting 4 will b soon~

Friday, July 16, 2010

new life new destiny =)


ermm btw dah lama x post blog ni....too busy....kepada si dia selamat pengantin baru...may god bless u...semoga u dapat apa yg u nak....jagalah dia sebaik mungkin....
jgn ulangi kesilapan yg sama cuba utk jd lebih baik dr sebelumnya....
amin....

aku masih mcm ni lagi.....dgn idup yg lebih sempurna tanpa dia dan lebih bahagia di samping kwn2 yg byk support i...thnks guyz...such a wonderfull ting tat i had be4......btw x byk yg leh aku citerkan skrg kerana idup aku penuh dgn aktiviti yg blh buat aku realize dunia sebenar.....pengalaman lama betul2 mengajar aku erti sebenar kehidupan dan buat aku lebih tabah....

Tuesday, April 6, 2010

a dammmm konvokesyen ='(

btw yesterday was my konvokesyen day...
hurmmm notink intresting there bcoz my mood ar already down 1 day b4
 (after i read the text from some1)...
actaully x byk masa tat i spent wif my fwens.....

to all my fwens im so sorry coz pas jer konvo i terus b'tolak blk...
belum i sampai high way lg all my fwens kol tanya ada mana....
{so sorry guys ='( }
actually mmg i plan nak spent all my time there wif u guys but
siyesly i ckp mmg x der mood langsung.....
if i spent time wif u guys pown takut kowg terasa lak coz i tgh x der mood....
hurmmm im so sad yestereday...i dont know y???
every1 ar appy wif their family and lover celebrate the day.....
but i dont feel so.....
sdgkan yesterday is my day....the day tat i dream b4......the day 2 celebrate wif every1 tat support me b4...
without him im been notink!!!even im u ar far away from me....
at least i have sometink to memories when we been 2gether b4...
oh godddd.......
plss give me a strength to carry out my life till the end of my life....

Sunday, March 14, 2010

e.m.p.t..y

sometimes i feel tat im too lonely, too sad, too disappointed and bla...bla....

-no place to share what im feel about
-no place to show my love and share my love
-no place to share what im tink about
-no place to b loveing as others
-no place to story and share my day

y all tis should b happen 2 me????
im keeping asking my self...is it im not too gud?
hurmmm i tough i do all my best to b a gud listener to others...
but y im cant have a gud listener????

hurmmmm even now i have a fwens tat owez support me but im still feel tat im alone...
where should i find luv to full fill all my life....hurmm yes i have him right now...
but i dont tink so it will bring me a appy ending in future.....
im here wif my way and same goes to him....

what a such bad moments tat ever i had b4!!!!

Tuesday, February 23, 2010

nEw faMily iN iMC

 
sim & pak rahman......pewiiittttttt =p


shalu dok bebel per tah.... (lalalala)


 adehz meja pjg sgt so x nampak la muka i yg gojes..... (perasan seketika)

last weekends bos belanja all of staff ikan bakar kat 'hammer bay'
ermmm yummmy....yummmyyy.....
mmg ari 2 sume mkn x ingt dunia la (termasuk i)....lalalala
actually seens 1 months i dgn diaowg mmg i appy 2 work with all of them....
they very supportive and loveing.....
even sallary ckt tp im happy 2 work there.....
thnks mr.uu =P


 kalau blh pose diaowg ni!!!!



pose maut lak...... =)

Tuesday, February 16, 2010

a day in hard rock cafe =)

* mmg gempaq ar band ni mlm valentime 2 * 


last night weekend i kuar dgn am.....actually we plan hang out jew....
x sangka suddenly kawn2 dia nak 2run penang and spent their night at penang....
mula2 kita owg just jln2 kat night market, bt.frnggi jew
then, lepak kat sunset bistro g wat gedik snap...snap foto....
(maklumlah am dtg bw camera dia yg gojez 2)
x kan aku nak tgk jew kowt......hehehe.....
wak2 2 kitaowg 2ggu kwn2 am yg dok on the way berjam2 tp x sampai2 g....
menangis gak la bontot i 2ggu diaowg nya otw kan....

then bout 12 o'clock kowt br kwn2 dia sampai and kitaowg dah standby dah...
hahaha...xcited lebih kan.....
tgh dok terkenjet2 2 am jumpa kwn lama dia (sony).....
wahaha dia ajak join dia sekali...mmg besh la kan....(msk free)
wlaupun mlm 2 sesak tp still enjoy gila mlm 2 coz the band kowt.....tink so!
tp siyesly ckp mmg gempaq la band 2 mlm 2....
mmg terbaik la =p



dok wat gojez lak dah...huhu =p

 haha am nyibuk jap....(jgn marah)  ------>

Sunday, January 31, 2010

wat a bad day in thaipusam =(

hurmm x tau mcm mana nak mulakan....
buts it really my bad day.....i cant accept it!!!

ermm mcm mana arr nak mulakan =/
k, citernya bermula pas aku blk keje ptg kemarin.....
then straightly i g queensbay fetch my fwens there......
then i ajak dia g mkn kat gurney drive mkn passembor lg pun dia tingin gak nak mkn laksa....
kita owg pun mkn la kat gurney 2 sampai la bf dia dtg ambik dia....
then per lg i blk sowg la......

k nak dijadikan citer i nak cpt sgt....then i try to find shortcut....
suddenly i salah jalan lak then i stuck kat tempat owg india dok thaipusam....
oh god!!!tuhan jer tau mcm mana perasaan i.....
i totally cant control my self......
diaowg marah gila kat i then diaowg ketuk pintu and tingkap i....

but thnks god lastly i'll be send one india guy tat help me out from there.....
thnks a lot raj....u save my life....really appricate it...
x tau nak ckp mcm mana perasaan i waktu 2.....
im totally fobia right now.....
i still x leh nak tgk owg indian.....im trying 2 bring back my spirit right now.....

pls pray 4 me guys......

2morrow, 2morrow & 2morrow...

adehz mcm nak bersajak jew...
weeee ~
actually apa yg aku nak citer is more bout my new life now....
hehe, its really make me proud wif my self.....
here i am...still standing right now even i fell down too many times b4.....
anyway my new life had been started right now.....
its been so xcited 4 me bcoz im just wanna away from the darkness ....
ermm now im just tink 4 my own 4ture....
everyting i do, i do it 4 u my heartbeat, my soul and my evrytink....
love u mama.....im going to make them appy right now.....
my family is evrytink.....

now new life has been started so wake up gurlz (huhu.....)
4cus 2 work and my carrier.....tats is more important 2 me...
hope tis year is a gud year 4 me to start new life wif joyless, appinest & bla.....bla....
hehehe =)
aminnnnnn =)


Saturday, January 16, 2010

nEw liFe ;))

i feel better now.....huhu~
so i already 4get it the past tat make me hurt before!!!
(ngeeee.....=) ngeeeee)

im appy right now with my new life.....
with beloved family and fwens tat always there 4 me.....
actually people arround me tat make me strong to go on thru the life ;))
thnks a lot.....hope tat tis year will be the beginning of my life
so tat i will achieve my mission and appy then before.....
hope so.....


Thursday, January 7, 2010

tak seindah biasa ('_')

nama pun kehidupan so apa yg kita impikan x seindah biasa.....
-huhu- tajuk pun dah berbunga....
tp ini la hakikatnya.....kita merancang dan mengejar utk kebahagiaan....
tp sebenarnya semakin kita mengejar impian tu semakin jauh utk kita mengapainya....

sedar atau tidak apa yg kita kejarkan selalunya akan buat kita 'down ' apabila kita
menemui kegagalan.....sakit dan peritnya hanya allah jer yg tahu....
tp owes remember apa yg terjadi atas diri kita adalah yg terbaik utk kita.....
itu lah cara utk kita menghadapi cabaran.....

apa yg kita bina bertahun2 belum tentu akan membuahkan hasil...
kita memerlukan bertahun2 utk mebina....memerlukan kesabaran yg dalam utk membina
tetapi menghancurkannya hanya sekelip mata jer...hanya sekelip mata jer
susah payah,jerit perit kita akan musnah begitu jer andai kita leka......
tapi jangan pandang ia sebagai satu musibah anggap sebagai ujian....
dan jadikan ia sebagai satu pengalaman dan pengajaran yg berharga
yg x boleh dikutip di mana2......

so start to build a new life.....past is past x perlu dikenang.....
apa yg terjadi adalah sebagai challenge dlm diri supaya kita lebih kuat dan tabah....
i'll take it on positive way ;))

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.



Tuesday, January 5, 2010

don't tink so it will be happen!!!

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone

x terlintas langsung kat fikiran aku yg kami akan berjumpa lg....
x kisah la secara dirancang atau x dirancang.....
tp apa yg jelasnya aku happy.......aku rasa mcm dlm mimpi jew.....
even until now he still carying as before and care bout me....
asking me here and there...asking me bout my life now...asking me bout my family....
so glad 2 know person as you 'mr.ammar' ;))

the problem is we a born not  4 each other......guess so!!!
huhu~

no matter what thanks a lot 4 being a part of my life....



 

have A look! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal