Thursday, January 7, 2010

tak seindah biasa ('_')

Posted by eMma at 3:44 AM
nama pun kehidupan so apa yg kita impikan x seindah biasa.....
-huhu- tajuk pun dah berbunga....
tp ini la hakikatnya.....kita merancang dan mengejar utk kebahagiaan....
tp sebenarnya semakin kita mengejar impian tu semakin jauh utk kita mengapainya....

sedar atau tidak apa yg kita kejarkan selalunya akan buat kita 'down ' apabila kita
menemui kegagalan.....sakit dan peritnya hanya allah jer yg tahu....
tp owes remember apa yg terjadi atas diri kita adalah yg terbaik utk kita.....
itu lah cara utk kita menghadapi cabaran.....

apa yg kita bina bertahun2 belum tentu akan membuahkan hasil...
kita memerlukan bertahun2 utk mebina....memerlukan kesabaran yg dalam utk membina
tetapi menghancurkannya hanya sekelip mata jer...hanya sekelip mata jer
susah payah,jerit perit kita akan musnah begitu jer andai kita leka......
tapi jangan pandang ia sebagai satu musibah anggap sebagai ujian....
dan jadikan ia sebagai satu pengalaman dan pengajaran yg berharga
yg x boleh dikutip di mana2......

so start to build a new life.....past is past x perlu dikenang.....
apa yg terjadi adalah sebagai challenge dlm diri supaya kita lebih kuat dan tabah....
i'll take it on positive way ;))

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.



3 comments on "tak seindah biasa ('_')"

Kyuubi_85 on January 9, 2010 at 9:20 AM said...

ya btl... but i dont know.. the love tht i built hampir stahun skrg hampir nak berkecai.. hanya menungu masa ja lagi...
n its hurt so much..

eMma on January 10, 2010 at 4:43 PM said...

adehz what i can say just b strong....
u have 2 accpted it myb it will make u more appy....ada hikmah d sebaliknya....

Mohamad Faizul Kamaruddin on February 10, 2014 at 12:10 AM said...

I Love U so much....
I really2 miss u syg i nor ajimah...

Post a Comment

Thursday, January 7, 2010

tak seindah biasa ('_')

nama pun kehidupan so apa yg kita impikan x seindah biasa.....
-huhu- tajuk pun dah berbunga....
tp ini la hakikatnya.....kita merancang dan mengejar utk kebahagiaan....
tp sebenarnya semakin kita mengejar impian tu semakin jauh utk kita mengapainya....

sedar atau tidak apa yg kita kejarkan selalunya akan buat kita 'down ' apabila kita
menemui kegagalan.....sakit dan peritnya hanya allah jer yg tahu....
tp owes remember apa yg terjadi atas diri kita adalah yg terbaik utk kita.....
itu lah cara utk kita menghadapi cabaran.....

apa yg kita bina bertahun2 belum tentu akan membuahkan hasil...
kita memerlukan bertahun2 utk mebina....memerlukan kesabaran yg dalam utk membina
tetapi menghancurkannya hanya sekelip mata jer...hanya sekelip mata jer
susah payah,jerit perit kita akan musnah begitu jer andai kita leka......
tapi jangan pandang ia sebagai satu musibah anggap sebagai ujian....
dan jadikan ia sebagai satu pengalaman dan pengajaran yg berharga
yg x boleh dikutip di mana2......

so start to build a new life.....past is past x perlu dikenang.....
apa yg terjadi adalah sebagai challenge dlm diri supaya kita lebih kuat dan tabah....
i'll take it on positive way ;))

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.



3 comments:

Kyuubi_85 said...

ya btl... but i dont know.. the love tht i built hampir stahun skrg hampir nak berkecai.. hanya menungu masa ja lagi...
n its hurt so much..

eMma said...

adehz what i can say just b strong....
u have 2 accpted it myb it will make u more appy....ada hikmah d sebaliknya....

Mohamad Faizul Kamaruddin said...

I Love U so much....
I really2 miss u syg i nor ajimah...

Post a Comment

 

have A look! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal