Friday, October 30, 2009

how to know u in L>O>V>E

Posted by eMma at 11:36 PM 0 comments
even until this moment the memory still stick into my mind it will not make me down


sometimes we are confuse with our self.......its it love or just u need someone tat can make u feel appy or someone tat can hear any words from u.....i dont want to hurt anyone around me but as a small human tat live in a big earth, i cant run from doing mistake.....i dont even know tat the desicion tat i make is true or not.....but im trying to not hurting anyone but the feeling twice to me....im the one tat feel someting wrong in my life........huh!oh god!!!pls make me strong to go on wif my journey tat im also know what was the end of my journey.......

maybe happiest and maybe sadness....no matter what is it we have to go through any unexpecting in our life......so when im fall down im going to get up even it's really make me hurt....


LOVE IS NOT A FEELING - IT IS AN ACT OF YOUR WILL! And if it is God's plan for you... all the better! You will have absolute peace in your heart!

Thursday, October 29, 2009

unhappiest 'bIRth"

Posted by eMma at 1:28 AM 0 comments
its 1.35 a.m and im still cant close my eyes at all.....it make me feel guilty....y should i have to feel all this...did i waiting 4 someting tat would not be happen again???waiting 4 the text that would not be happen???i dont know what should i do....should be it must be the best birthday coz it been's 4 20 years old(sweet 20's)....but sadly i can't feel it.....

it's dont bring me any meaningfull in my life.....this is the worse besday tat i had to accept 4 my 20's years old.....sounds tat im really unhappy wif my besday....oh god!!!!!!!pls make me strong to carry out all this......

p/s: No surprise from him anymore....no more cakes anymore...no more speciall present anymore....it makes me miss all those thing tat i had before.....it will be stick on my mind 4ever and ever....

Tuesday, October 27, 2009

erti secawan "ais krim"

Posted by eMma at 12:52 PM 0 comments


Secawan aiskrim....kalau dilihat dengan mata kasar ia hanyalah secawan ais krim yang tidak membawa apa2 maknanya yang tersendiri....but in my life it will be the memoriable memories tat hard 4 me to 4 get it xpecially in a short time......ais krim ini dihias cantik sehingga rasa untuk menjamahnya hilang kerana rupanya yang indah dengan campuran buah2an yang akan menaikan lagi kenikmatan aiskrim tersebut.....begitu jugalah aku yang cuba sedaya upaya untuk menjaga, membajai dan menghiasi hubungan dan kasih syg yang ada dalam diri aku terhadap orang2 yang aku sayangi....tetapi adakah segala usaha aku itu dihargai ataupun sekadar untuk tatapan sedangkan aku masih menanti2 untuk merasai juga kenikmatan yang aku dambakan itu....

setiap insan mendambakan kebahagiaan yg berpanjangan....begitu juga aku...tetapi semakin aku cuba untuk mencari kebahagian itu semakin jauh rasanya untuk aku mendapatkannya.....aku terus berjalan dan terus mencari dengan harapan sinar kebahagiaan yang aku cari itu akan muncul di celah2 kegelapan yang terpaksa aku tempuhi.....its hard to get what we dream before but its not hard to get it if we keeping going and keeping trying.....

kini orang yg aku sayangi semakin jauh dr hidup aku....adakah salah aku???pengorbanan aku dihargai atau tidak tak perlu dipersoalkan tetapi semakin hari aku rasa orang2 yg aku sayangi dan aku perlukan semakin jauh.....pergi meninggalkan aku tanpa sebarang hala tuju....its tat fair to me???im looking 4 happinest not 4 luxury or anyting.....y its it so hard to me to get it???

kini aku cuba untuk berdiri sendiri lagi....without anyone i have to go thru 4 the future.....mmg sukar tetapi aku mohon diberikan sedikit kekuatan untuk aku laluinya lagi....aku x lupa pesanan dari mama "mama tahu anak mama kuat".....akan aku pegang kata2 itu walau sepahit mana pun dugaan yg datang.....love u a lot mama....thnks coz always put ur self in my situation and always be the good supportive to me....

Sunday, October 25, 2009

'appy' weekend & 'upsad' weekend

Posted by eMma at 8:58 PM
4 the 1st time bancuh teh & dpt pujian.....

what a mix feeling during tis weekend....its been fun but still gonna feel sad and stressfull....
i dont know y????feel that weekend ni aku rasa very stressfull but there is still have someting special in this weekend....ermmm

bkn sume owg akan bahagia bila tgk kebahagiaan owg lain....malah ada sesetngahnya sakit dan cuba utk menjatuhkan kerana tidak suka tgk kebahagiaan owg lain...aku x faham kenapa perlu ada rasa mcm 2 dalam diri manusia yg dicipta oleh Allha s.w.t yg telah dianugerahkan dengan akal dan perasaan....sukar sekali untuk mendapat dan mencari kebahagiaan dan mudah sekali untuk mendapat kehancuran dan kesakitan.....apa pun its depends to person who tat chossen to carry the assumption...did they strong to get thru or just give up without trying to do something....

at the moment im still waiting someone will bring me 2 the happinest....still searching the way to go thru....but its make me to be strong and keeping trying....hurmm its really hard but once we get it we will feel statisfied with whattat we have be done before....tis weekends memberi aku satu kekuatan untuk memulakan perjalanan yg baru.....mmg agak sukar tapi aku yakin aku mampu laluinya....tima kasih kepada org yg telah bnyk memberi kekuatan kepada aku dan semangat untuk aku memulakan perjalanan yg baru ini.....semoga kehadiran mu di samping ku akan memberi kekuatan dan kebahagiaan yg aku cari2 selama ini.....

dgn segala bebanan dan tekanan yg aku lalui aku telah menghabiskan weekends aku dgn aktiviti yg begitu padat....hang out 2 find happinest outside there.....its really make me feel good then before....i'll be more confident then before.....walaupun ada perkara besar yg x diduga telah berlaku dlm hidup aku tapi aku berjaya menepisnya dari menjatuhkan semangat aku.......


p/s: thanks mama,abah,baby,abang & hanie azafizie....owe have behind me in any situation no matter what.....love u allllll....

Thursday, October 22, 2009

cinta v.s luka

Posted by eMma at 5:12 PM 0 comments

"Antara cinta yang telah berlalu dengan cinta yang sedang menanti kita sentiasa cenderung untuk mengabaikan cinta yang berada jelas di mata dan sering mengharap dan menoleh kepada cinta yang telah berlalu jauh meninggalkan kita."

"Kadang-kadang bila kita sudah memiliki sebuah cinta kita terlupa yang cinta itu masih perlu sentiasa dipupuk dan dibajai dengan kasih sayang. Kita terlalu yakin kita akan memiliki cinta itu sampai bila-bila pun. Apabila segalanya berakhir barulah kita akan menyedari kesilapan yang kita telah lakukan. Dan malangnya kesedaran itu sentiasa datang terlambat"

sounds like it is really true....bila kita dah dpt cinta mudah sgt utk kita abaikan kerana kita menganggap ia telah pun menjadi milik kita dan kita tidak akan membajainya dengan kasih syg lagi....ermm y this happen??adakah kerana manusia sendiri yg tidak tahu untuk menghargai antara satu sama lain ataupun kerana manusia itu mmg tidak pernah cukup dengan apa yg telah mereka miliki???

aku pun x pasti...tp apa yg pasti kehidupan aku skrg lebih bermakna....sekarang aku rasa sangat dihargai even in a short meet.....pertemuan yang x diduga without any motif make us to know each others nearly and make a a new book in our life.....i'll never think so it will bring something tat i never imagine so.....

p/s : hargailah insan yang menyayangi mu sementara dia masih menyayangimu dan jangan menyesal sekiranya apabila satu hari nanti ia pergi meninggalkanmu....

Monday, October 19, 2009

meaningfull of "o.R.e.O"

Posted by eMma at 9:16 PM 0 comments

Kehadiran cintamu
Menyinari hidupku

Kehangat cintamu
Mengubati sepiku
Kelembutan hatimu Mengubati lukaku
Kedamaian hatimu Menyinari hidupku

Belaian manjamu

Penawar resahku

Keluhuran hatimu

Hanya kau kekasihku

Keagungan cintamu

Bersama impianku
Untuk hidup bersama Sehingga keakhirnya

Makin membara
Api cintaku

Kaulah yang satu Kaulah cintaku
Tak mungkin lagi Berubah hati
Cinta yang suci Cinta abadi


it's really meaningful to me....hope tat the happiest will come true on my life....im really getting tired with hurting...hmm hope tat it will be a good begining tat full of happiest......thanks a lot 4 being a part of my life.....at least it will make me appy even in a short time....

Saturday, October 17, 2009

kehidupan & kegagalan

Posted by eMma at 11:06 PM 1 comments
kebahagiaan dan kesakitan pasti hadir in our single life no matter we want it happen or not.....ia dtg berganti2.....satu demi satu pengalaman aku lalui.....semakin panjang waktu beredar semakin byk yang perlu aku lalui x kira pahit atau manis i have to fate it......kita sendiri tidak pasti how long we are going and how far tat we can go......tp yg pasti semakin hari kita semakin kenal erti kehidupan....

sedar atau tidak ada perkara yang akan datang dan pergi dalam diri kita cuma kita sebagai manusia yang leka tidak pernah untuk menyedarinya....aku masih lagi mencari jalan untuk aku sampai kepada destinasi ku....ermm IMPIAN@ 'DESTINY'....sume org ada dan semua orang ingin kecapi nya....begitu juga aku yang tidak boleh lari dari keinginan itu....

tanpa aku sedari satu kebahagiaan telah muncul semula dalam hidup ku....tapi aku x pasti adakah untuk sementara atau selamanya....does it would give a memoriable 4 me or something tat i never expected before.....aku seperti takut dengan bayang2 sendiri....mungkin kah kerana aku masih tidak yakin dengan ketentuan illahi???hummm.....kebahagian yang aku kecapi sering kali merentap dalam diri aku untuk pergi....ia seolah-olah datang hanya sebagai satu persinggahan.....seringkali kebahagiaan itu datang ia kan pergi dengan meninggalkan kesakitan yang sungguh menyakitkan....mungkin kerana ujian ini sebagai salah satu cara untuk aku keep it moveing and moveing.....

p/s :kehidupan ini tidak menjanjikan kebahagiaan sepanjang masa....kadangkala manusia diasak dengan pelbagai dugaan dan ujian....sekiranya lemah, kita akan terus hanyut mengikut kata hati dan tidak berusaha mencari penyelesaian untuk menyelamatkan diri dan keadaan....bukan melarikan diri itu adalah cara dari melepaskan kesakitan tetapi menghadapinya.....

kIckeR's tEam

Posted by eMma at 1:02 PM 0 comments
sweet memories

here u are DSK team there's are involve in 'karnival sukan PTSS' last wednesday.....we are having the game at dynamic futsal pauh around 9p.m.....there's lot of fun....what a surprise tat our team a choosen to final.....huhu...im as a striker for our team are really proud wif all of u guy's....i knew it tat u guy's can do it!!!yeaahhh.....

first round we are fighting with DNS group we draw 1-1...then we going to semifinal fighting with 'jelawang' group suddenly we wont for panalti 2-0.......for the final we are lose with JRV team with 3-0......but no matter what we are still the winner.....even 4 a second place.....we are doing the best for this game without any planning.....we just practice 1day before the game but we still going to final.....

from this game i can see that our relationship be closer then before.....so its really give a good experience for me.....hope that it will go on till the last day we at here....by the way our team name is "KICKER'S"......thanks to qmart and mr.bintang 4 the lucky name.....hehe....even we are secretary courses that people only think tat we are only obses to fashion there u are our team try to broke the persepsy that we also active in sport.....hahaha......


p/s: thanks a lot 4 those people that support our team and give some tips or stratergy 4 the game especially our first 'coarch' eppy team, kiko a.k.a hanie team, wan and others people that i 4get to mention their name(so sorry)....



Friday, October 9, 2009

oPss mY keY.....

Posted by eMma at 7:31 PM 2 comments
here we go....even the key was broken tat will not be any reason for us to smileeeee...

oh my god!!!!

oopss i dont know what was really happen to me today until my room key has been broken...
hmmm dont think so that im a vandalism person....its sound funny...all of my friends are laughing at me....they dont even believe tat i can make it happen....hmmm no comment....

so i had to report bout tis cases to the 'warden'.....then straightly im, k.raha and dala go to warden offiece.....when we reach at there sadly to hear when ustaz yaser say tis dialogue to us :

'erm warden sume x der kamu kena 2ggu samapi kol 3......saya x tau nak repair ni so kamu kena 2ggu juga la...'

oh my god!!!it's about more then 3 hours we are waiting infront of warden offices....there nothing else that we can go so even we are happy or not we have too.....hmm its really a bad day....becoz there still another class on 3 p.m......so we decide to seattle this matter today becoz 2morrow is public holiday either we had to stay at our friends room for 3 days.....to en. shabri our lecturer we are so sorry 4 missing ur classes 2 day....thanks a lot 4 giveing us an excuses 4 enter ur class 2day....

Thursday, October 8, 2009

5 tips membina sikap POSITIF...

Posted by eMma at 10:27 PM 0 comments
1. Jangkakan Kejayaan

Jangkakan kejayaan anda dan jangan sesekali jangka akan kegagalan kerana 90% daripada jangkaan kita akan menjadi kenyataan.....Cuba dambarkan erti kejayaan dan jika perlu cuba ubah untuk menjadi lebih baik.....

2. Lakonkan Watak Orang Cemerlang

Cuba berlakon untuk menjadi orang cemerlang dan praktikan.....insyallah lama kelamaan lakonan tersebut akan sebati dalam diri dan jiwa kita....apabila kita dah biasa dengan lakonan tersebut kita akan mendapat perubahan yang sebenar kerana telah terbiasa dengan lakonan tersebut.....

3. Kawan Dengan Orang Berjaya

Pilih kawan yang bersikap positif dan berjaya kerana ia akan mempengaruhi anda dalam kehidupan sehari-harian.....'berkawanlah dengan mereka yang berjaya dan belajarlah dari mereka untuk berjaya'.....

4. Kejayaan Silam Membarai Diri

Fikirkan semula kejayaan silam anda yang lalu tidak kira lah sama ada kecik atau pun besar kerana dengan kejayaan tersebut ia akan memberi semangat dan mood yang lebih baik dalam diri anda......kejayaan yang lepas adalah satu motivasi yang paling baik utnuk seseorg individu....

5. Fokus Kepada Apa Yang Anda Mahukan

Letakkan 'target' sebenar anda selepas ini.....adakah anda rasa cukup dengan pencapaian anda selepas ini???ermmk tepuk dada tanya selera.....untuk menjadi individu yang berjaya, anda perlu lah fokus kepada apa yang anda mahukan dan apa yang anda inginkan dalam hidup....pastikan apa yang anda mahukan itu tercapai dengan penuh tekad dan fokus....insyallh kita akan dpt kecepi kenikmatannya.....

Wednesday, October 7, 2009

unexpected!!!

Posted by eMma at 4:33 PM 0 comments
For about 2 sem(it's going about 1 year) i had never talk to my roomate when i was in semester 1before....there has some crisis between us....just becoz one stupid reason...aha, what a surprise suddenly she text me on eid to wish appy ramadhan eid....ermm ok i thought its just a first and last text from she.....but,

suddenly she text me just now??y ha??pelik gak....she ask me about date of nex semester...how do i know....she know tat im in last semester so y should ask me???there must be something wrong...'ada udang sebalik batu'.....first text,

emma chat??kawan2 sume ok ker?mcm mana dgn kawan bilik?x der masaalah ker???

something was cross in my mind....hmmm theres must be something tat she wanna to say...
oh god!!!she still the same, never ever try to changed....little bit surprise bila dia ungkit past story about our crisis before....y ha dia nak ungkit blk??im trying to asking my self....i thought one day she will change.....as a friends aku hanya mampu doakan dia saja.....as a friends of course i love all my friends a lot....apa yg dia buat kat aku sebelum ni aku x simpan pun dlm hati...
im just let it go....aku anggap 2 sume hanya salah faham....aku x nak ingt dah....dah lama aku maafkan dia....tp the one things tat i proud to she is when she know her mistake and sekurang-kurangnya dia tahu untuk minta maafkan kat aku....of course aku akan 4give it....aku pun manusia biasa x leh lari dari melakukan kesilapan....

no matter what our friendship will be go on till the end no matter what....let we start a new book of our story....keep it our memories as the best memories among others.....for others friends pls don break the memories that we keep before...make our friendship keeping going till the end.... hmmmm...love u guys a lot....

BUAT MU TEMAN

Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat.

Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya

Teman yang banyak boleh diibaratkan seperti pasir pasir di pantai tetapi teman yang satu adalah mutiara di antara pasir pasir itu.

Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.

Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain.

Musuhmu adalah sahabatmu yang akrab.

Persahabatan yang begitu erat punya pengertian yang dalam bagi kita yang menghargainya

Tidaklah kita dapat mengenal oranglain melainkan dengan 3 waktu.Tidak dapat diketahui adakan seorang itu pemaaf melainkan ketika dia marah. Tidak dapat dikenal seorang itu berani melainkan pada waktu berjuang. Tidak dapat dikenal sahabat melainkan waktu kesusahan.

Dua sahabat yang sejati akan selari dalam apa jua bidang yang diceburi, dan saling memahami antara mereka.

Terlalu sukar menjalin persahabatan kerana ia adalah pertautan hati bukan pertautan fikiran, lebih-lebih lagi bukan hubungan kebendaan semata.

Persahabatan yang akrab tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan kematian.

Bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.
Dialah hiasan dikala kamu senang dan perisai diwaktu kamu susah.

Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.

Sahabat adalah anugerah Tuhan untuk menjaga kita
Rasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan,
tapi jangan pernah menyesal untuk bertemu dengan orang lain tetapi menyesallah jika orang itu menyesal bertemu dengan kamu.

Kamu tidak akan pernah memiliki seorang teman,
jika kamu mengharapkan seseorang tanpa kesalahan
kerana semua manusia itu baik kalau kamu dapat melihat kebaikannya dan menyenangkan kalau kamu dapat melihat keunikannya. Tetapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kamu tidak dapat melihat keduanya.

Friday, October 30, 2009

how to know u in L>O>V>E

even until this moment the memory still stick into my mind it will not make me down


sometimes we are confuse with our self.......its it love or just u need someone tat can make u feel appy or someone tat can hear any words from u.....i dont want to hurt anyone around me but as a small human tat live in a big earth, i cant run from doing mistake.....i dont even know tat the desicion tat i make is true or not.....but im trying to not hurting anyone but the feeling twice to me....im the one tat feel someting wrong in my life........huh!oh god!!!pls make me strong to go on wif my journey tat im also know what was the end of my journey.......

maybe happiest and maybe sadness....no matter what is it we have to go through any unexpecting in our life......so when im fall down im going to get up even it's really make me hurt....


LOVE IS NOT A FEELING - IT IS AN ACT OF YOUR WILL! And if it is God's plan for you... all the better! You will have absolute peace in your heart!

Thursday, October 29, 2009

unhappiest 'bIRth"

its 1.35 a.m and im still cant close my eyes at all.....it make me feel guilty....y should i have to feel all this...did i waiting 4 someting tat would not be happen again???waiting 4 the text that would not be happen???i dont know what should i do....should be it must be the best birthday coz it been's 4 20 years old(sweet 20's)....but sadly i can't feel it.....

it's dont bring me any meaningfull in my life.....this is the worse besday tat i had to accept 4 my 20's years old.....sounds tat im really unhappy wif my besday....oh god!!!!!!!pls make me strong to carry out all this......

p/s: No surprise from him anymore....no more cakes anymore...no more speciall present anymore....it makes me miss all those thing tat i had before.....it will be stick on my mind 4ever and ever....

Tuesday, October 27, 2009

erti secawan "ais krim"



Secawan aiskrim....kalau dilihat dengan mata kasar ia hanyalah secawan ais krim yang tidak membawa apa2 maknanya yang tersendiri....but in my life it will be the memoriable memories tat hard 4 me to 4 get it xpecially in a short time......ais krim ini dihias cantik sehingga rasa untuk menjamahnya hilang kerana rupanya yang indah dengan campuran buah2an yang akan menaikan lagi kenikmatan aiskrim tersebut.....begitu jugalah aku yang cuba sedaya upaya untuk menjaga, membajai dan menghiasi hubungan dan kasih syg yang ada dalam diri aku terhadap orang2 yang aku sayangi....tetapi adakah segala usaha aku itu dihargai ataupun sekadar untuk tatapan sedangkan aku masih menanti2 untuk merasai juga kenikmatan yang aku dambakan itu....

setiap insan mendambakan kebahagiaan yg berpanjangan....begitu juga aku...tetapi semakin aku cuba untuk mencari kebahagian itu semakin jauh rasanya untuk aku mendapatkannya.....aku terus berjalan dan terus mencari dengan harapan sinar kebahagiaan yang aku cari itu akan muncul di celah2 kegelapan yang terpaksa aku tempuhi.....its hard to get what we dream before but its not hard to get it if we keeping going and keeping trying.....

kini orang yg aku sayangi semakin jauh dr hidup aku....adakah salah aku???pengorbanan aku dihargai atau tidak tak perlu dipersoalkan tetapi semakin hari aku rasa orang2 yg aku sayangi dan aku perlukan semakin jauh.....pergi meninggalkan aku tanpa sebarang hala tuju....its tat fair to me???im looking 4 happinest not 4 luxury or anyting.....y its it so hard to me to get it???

kini aku cuba untuk berdiri sendiri lagi....without anyone i have to go thru 4 the future.....mmg sukar tetapi aku mohon diberikan sedikit kekuatan untuk aku laluinya lagi....aku x lupa pesanan dari mama "mama tahu anak mama kuat".....akan aku pegang kata2 itu walau sepahit mana pun dugaan yg datang.....love u a lot mama....thnks coz always put ur self in my situation and always be the good supportive to me....

Sunday, October 25, 2009

'appy' weekend & 'upsad' weekend

4 the 1st time bancuh teh & dpt pujian.....

what a mix feeling during tis weekend....its been fun but still gonna feel sad and stressfull....
i dont know y????feel that weekend ni aku rasa very stressfull but there is still have someting special in this weekend....ermmm

bkn sume owg akan bahagia bila tgk kebahagiaan owg lain....malah ada sesetngahnya sakit dan cuba utk menjatuhkan kerana tidak suka tgk kebahagiaan owg lain...aku x faham kenapa perlu ada rasa mcm 2 dalam diri manusia yg dicipta oleh Allha s.w.t yg telah dianugerahkan dengan akal dan perasaan....sukar sekali untuk mendapat dan mencari kebahagiaan dan mudah sekali untuk mendapat kehancuran dan kesakitan.....apa pun its depends to person who tat chossen to carry the assumption...did they strong to get thru or just give up without trying to do something....

at the moment im still waiting someone will bring me 2 the happinest....still searching the way to go thru....but its make me to be strong and keeping trying....hurmm its really hard but once we get it we will feel statisfied with whattat we have be done before....tis weekends memberi aku satu kekuatan untuk memulakan perjalanan yg baru.....mmg agak sukar tapi aku yakin aku mampu laluinya....tima kasih kepada org yg telah bnyk memberi kekuatan kepada aku dan semangat untuk aku memulakan perjalanan yg baru ini.....semoga kehadiran mu di samping ku akan memberi kekuatan dan kebahagiaan yg aku cari2 selama ini.....

dgn segala bebanan dan tekanan yg aku lalui aku telah menghabiskan weekends aku dgn aktiviti yg begitu padat....hang out 2 find happinest outside there.....its really make me feel good then before....i'll be more confident then before.....walaupun ada perkara besar yg x diduga telah berlaku dlm hidup aku tapi aku berjaya menepisnya dari menjatuhkan semangat aku.......


p/s: thanks mama,abah,baby,abang & hanie azafizie....owe have behind me in any situation no matter what.....love u allllll....

Thursday, October 22, 2009

cinta v.s luka

"Antara cinta yang telah berlalu dengan cinta yang sedang menanti kita sentiasa cenderung untuk mengabaikan cinta yang berada jelas di mata dan sering mengharap dan menoleh kepada cinta yang telah berlalu jauh meninggalkan kita."

"Kadang-kadang bila kita sudah memiliki sebuah cinta kita terlupa yang cinta itu masih perlu sentiasa dipupuk dan dibajai dengan kasih sayang. Kita terlalu yakin kita akan memiliki cinta itu sampai bila-bila pun. Apabila segalanya berakhir barulah kita akan menyedari kesilapan yang kita telah lakukan. Dan malangnya kesedaran itu sentiasa datang terlambat"

sounds like it is really true....bila kita dah dpt cinta mudah sgt utk kita abaikan kerana kita menganggap ia telah pun menjadi milik kita dan kita tidak akan membajainya dengan kasih syg lagi....ermm y this happen??adakah kerana manusia sendiri yg tidak tahu untuk menghargai antara satu sama lain ataupun kerana manusia itu mmg tidak pernah cukup dengan apa yg telah mereka miliki???

aku pun x pasti...tp apa yg pasti kehidupan aku skrg lebih bermakna....sekarang aku rasa sangat dihargai even in a short meet.....pertemuan yang x diduga without any motif make us to know each others nearly and make a a new book in our life.....i'll never think so it will bring something tat i never imagine so.....

p/s : hargailah insan yang menyayangi mu sementara dia masih menyayangimu dan jangan menyesal sekiranya apabila satu hari nanti ia pergi meninggalkanmu....

Monday, October 19, 2009

meaningfull of "o.R.e.O"


Kehadiran cintamu
Menyinari hidupku

Kehangat cintamu
Mengubati sepiku
Kelembutan hatimu Mengubati lukaku
Kedamaian hatimu Menyinari hidupku

Belaian manjamu

Penawar resahku

Keluhuran hatimu

Hanya kau kekasihku

Keagungan cintamu

Bersama impianku
Untuk hidup bersama Sehingga keakhirnya

Makin membara
Api cintaku

Kaulah yang satu Kaulah cintaku
Tak mungkin lagi Berubah hati
Cinta yang suci Cinta abadi


it's really meaningful to me....hope tat the happiest will come true on my life....im really getting tired with hurting...hmm hope tat it will be a good begining tat full of happiest......thanks a lot 4 being a part of my life.....at least it will make me appy even in a short time....

Saturday, October 17, 2009

kehidupan & kegagalan

kebahagiaan dan kesakitan pasti hadir in our single life no matter we want it happen or not.....ia dtg berganti2.....satu demi satu pengalaman aku lalui.....semakin panjang waktu beredar semakin byk yang perlu aku lalui x kira pahit atau manis i have to fate it......kita sendiri tidak pasti how long we are going and how far tat we can go......tp yg pasti semakin hari kita semakin kenal erti kehidupan....

sedar atau tidak ada perkara yang akan datang dan pergi dalam diri kita cuma kita sebagai manusia yang leka tidak pernah untuk menyedarinya....aku masih lagi mencari jalan untuk aku sampai kepada destinasi ku....ermm IMPIAN@ 'DESTINY'....sume org ada dan semua orang ingin kecapi nya....begitu juga aku yang tidak boleh lari dari keinginan itu....

tanpa aku sedari satu kebahagiaan telah muncul semula dalam hidup ku....tapi aku x pasti adakah untuk sementara atau selamanya....does it would give a memoriable 4 me or something tat i never expected before.....aku seperti takut dengan bayang2 sendiri....mungkin kah kerana aku masih tidak yakin dengan ketentuan illahi???hummm.....kebahagian yang aku kecapi sering kali merentap dalam diri aku untuk pergi....ia seolah-olah datang hanya sebagai satu persinggahan.....seringkali kebahagiaan itu datang ia kan pergi dengan meninggalkan kesakitan yang sungguh menyakitkan....mungkin kerana ujian ini sebagai salah satu cara untuk aku keep it moveing and moveing.....

p/s :kehidupan ini tidak menjanjikan kebahagiaan sepanjang masa....kadangkala manusia diasak dengan pelbagai dugaan dan ujian....sekiranya lemah, kita akan terus hanyut mengikut kata hati dan tidak berusaha mencari penyelesaian untuk menyelamatkan diri dan keadaan....bukan melarikan diri itu adalah cara dari melepaskan kesakitan tetapi menghadapinya.....

kIckeR's tEam

sweet memories

here u are DSK team there's are involve in 'karnival sukan PTSS' last wednesday.....we are having the game at dynamic futsal pauh around 9p.m.....there's lot of fun....what a surprise tat our team a choosen to final.....huhu...im as a striker for our team are really proud wif all of u guy's....i knew it tat u guy's can do it!!!yeaahhh.....

first round we are fighting with DNS group we draw 1-1...then we going to semifinal fighting with 'jelawang' group suddenly we wont for panalti 2-0.......for the final we are lose with JRV team with 3-0......but no matter what we are still the winner.....even 4 a second place.....we are doing the best for this game without any planning.....we just practice 1day before the game but we still going to final.....

from this game i can see that our relationship be closer then before.....so its really give a good experience for me.....hope that it will go on till the last day we at here....by the way our team name is "KICKER'S"......thanks to qmart and mr.bintang 4 the lucky name.....hehe....even we are secretary courses that people only think tat we are only obses to fashion there u are our team try to broke the persepsy that we also active in sport.....hahaha......


p/s: thanks a lot 4 those people that support our team and give some tips or stratergy 4 the game especially our first 'coarch' eppy team, kiko a.k.a hanie team, wan and others people that i 4get to mention their name(so sorry)....



Friday, October 9, 2009

oPss mY keY.....

here we go....even the key was broken tat will not be any reason for us to smileeeee...

oh my god!!!!

oopss i dont know what was really happen to me today until my room key has been broken...
hmmm dont think so that im a vandalism person....its sound funny...all of my friends are laughing at me....they dont even believe tat i can make it happen....hmmm no comment....

so i had to report bout tis cases to the 'warden'.....then straightly im, k.raha and dala go to warden offiece.....when we reach at there sadly to hear when ustaz yaser say tis dialogue to us :

'erm warden sume x der kamu kena 2ggu samapi kol 3......saya x tau nak repair ni so kamu kena 2ggu juga la...'

oh my god!!!it's about more then 3 hours we are waiting infront of warden offices....there nothing else that we can go so even we are happy or not we have too.....hmm its really a bad day....becoz there still another class on 3 p.m......so we decide to seattle this matter today becoz 2morrow is public holiday either we had to stay at our friends room for 3 days.....to en. shabri our lecturer we are so sorry 4 missing ur classes 2 day....thanks a lot 4 giveing us an excuses 4 enter ur class 2day....

Thursday, October 8, 2009

5 tips membina sikap POSITIF...

1. Jangkakan Kejayaan

Jangkakan kejayaan anda dan jangan sesekali jangka akan kegagalan kerana 90% daripada jangkaan kita akan menjadi kenyataan.....Cuba dambarkan erti kejayaan dan jika perlu cuba ubah untuk menjadi lebih baik.....

2. Lakonkan Watak Orang Cemerlang

Cuba berlakon untuk menjadi orang cemerlang dan praktikan.....insyallah lama kelamaan lakonan tersebut akan sebati dalam diri dan jiwa kita....apabila kita dah biasa dengan lakonan tersebut kita akan mendapat perubahan yang sebenar kerana telah terbiasa dengan lakonan tersebut.....

3. Kawan Dengan Orang Berjaya

Pilih kawan yang bersikap positif dan berjaya kerana ia akan mempengaruhi anda dalam kehidupan sehari-harian.....'berkawanlah dengan mereka yang berjaya dan belajarlah dari mereka untuk berjaya'.....

4. Kejayaan Silam Membarai Diri

Fikirkan semula kejayaan silam anda yang lalu tidak kira lah sama ada kecik atau pun besar kerana dengan kejayaan tersebut ia akan memberi semangat dan mood yang lebih baik dalam diri anda......kejayaan yang lepas adalah satu motivasi yang paling baik utnuk seseorg individu....

5. Fokus Kepada Apa Yang Anda Mahukan

Letakkan 'target' sebenar anda selepas ini.....adakah anda rasa cukup dengan pencapaian anda selepas ini???ermmk tepuk dada tanya selera.....untuk menjadi individu yang berjaya, anda perlu lah fokus kepada apa yang anda mahukan dan apa yang anda inginkan dalam hidup....pastikan apa yang anda mahukan itu tercapai dengan penuh tekad dan fokus....insyallh kita akan dpt kecepi kenikmatannya.....

Wednesday, October 7, 2009

unexpected!!!

For about 2 sem(it's going about 1 year) i had never talk to my roomate when i was in semester 1before....there has some crisis between us....just becoz one stupid reason...aha, what a surprise suddenly she text me on eid to wish appy ramadhan eid....ermm ok i thought its just a first and last text from she.....but,

suddenly she text me just now??y ha??pelik gak....she ask me about date of nex semester...how do i know....she know tat im in last semester so y should ask me???there must be something wrong...'ada udang sebalik batu'.....first text,

emma chat??kawan2 sume ok ker?mcm mana dgn kawan bilik?x der masaalah ker???

something was cross in my mind....hmmm theres must be something tat she wanna to say...
oh god!!!she still the same, never ever try to changed....little bit surprise bila dia ungkit past story about our crisis before....y ha dia nak ungkit blk??im trying to asking my self....i thought one day she will change.....as a friends aku hanya mampu doakan dia saja.....as a friends of course i love all my friends a lot....apa yg dia buat kat aku sebelum ni aku x simpan pun dlm hati...
im just let it go....aku anggap 2 sume hanya salah faham....aku x nak ingt dah....dah lama aku maafkan dia....tp the one things tat i proud to she is when she know her mistake and sekurang-kurangnya dia tahu untuk minta maafkan kat aku....of course aku akan 4give it....aku pun manusia biasa x leh lari dari melakukan kesilapan....

no matter what our friendship will be go on till the end no matter what....let we start a new book of our story....keep it our memories as the best memories among others.....for others friends pls don break the memories that we keep before...make our friendship keeping going till the end.... hmmmm...love u guys a lot....

BUAT MU TEMAN

Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat.

Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya

Teman yang banyak boleh diibaratkan seperti pasir pasir di pantai tetapi teman yang satu adalah mutiara di antara pasir pasir itu.

Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.

Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain.

Musuhmu adalah sahabatmu yang akrab.

Persahabatan yang begitu erat punya pengertian yang dalam bagi kita yang menghargainya

Tidaklah kita dapat mengenal oranglain melainkan dengan 3 waktu.Tidak dapat diketahui adakan seorang itu pemaaf melainkan ketika dia marah. Tidak dapat dikenal seorang itu berani melainkan pada waktu berjuang. Tidak dapat dikenal sahabat melainkan waktu kesusahan.

Dua sahabat yang sejati akan selari dalam apa jua bidang yang diceburi, dan saling memahami antara mereka.

Terlalu sukar menjalin persahabatan kerana ia adalah pertautan hati bukan pertautan fikiran, lebih-lebih lagi bukan hubungan kebendaan semata.

Persahabatan yang akrab tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan kematian.

Bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.
Dialah hiasan dikala kamu senang dan perisai diwaktu kamu susah.

Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.

Sahabat adalah anugerah Tuhan untuk menjaga kita
Rasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan,
tapi jangan pernah menyesal untuk bertemu dengan orang lain tetapi menyesallah jika orang itu menyesal bertemu dengan kamu.

Kamu tidak akan pernah memiliki seorang teman,
jika kamu mengharapkan seseorang tanpa kesalahan
kerana semua manusia itu baik kalau kamu dapat melihat kebaikannya dan menyenangkan kalau kamu dapat melihat keunikannya. Tetapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kamu tidak dapat melihat keduanya.

 

have A look! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal