Wednesday, October 7, 2009

unexpected!!!

Posted by eMma at 4:33 PM
For about 2 sem(it's going about 1 year) i had never talk to my roomate when i was in semester 1before....there has some crisis between us....just becoz one stupid reason...aha, what a surprise suddenly she text me on eid to wish appy ramadhan eid....ermm ok i thought its just a first and last text from she.....but,

suddenly she text me just now??y ha??pelik gak....she ask me about date of nex semester...how do i know....she know tat im in last semester so y should ask me???there must be something wrong...'ada udang sebalik batu'.....first text,

emma chat??kawan2 sume ok ker?mcm mana dgn kawan bilik?x der masaalah ker???

something was cross in my mind....hmmm theres must be something tat she wanna to say...
oh god!!!she still the same, never ever try to changed....little bit surprise bila dia ungkit past story about our crisis before....y ha dia nak ungkit blk??im trying to asking my self....i thought one day she will change.....as a friends aku hanya mampu doakan dia saja.....as a friends of course i love all my friends a lot....apa yg dia buat kat aku sebelum ni aku x simpan pun dlm hati...
im just let it go....aku anggap 2 sume hanya salah faham....aku x nak ingt dah....dah lama aku maafkan dia....tp the one things tat i proud to she is when she know her mistake and sekurang-kurangnya dia tahu untuk minta maafkan kat aku....of course aku akan 4give it....aku pun manusia biasa x leh lari dari melakukan kesilapan....

no matter what our friendship will be go on till the end no matter what....let we start a new book of our story....keep it our memories as the best memories among others.....for others friends pls don break the memories that we keep before...make our friendship keeping going till the end.... hmmmm...love u guys a lot....

BUAT MU TEMAN

Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat.

Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya

Teman yang banyak boleh diibaratkan seperti pasir pasir di pantai tetapi teman yang satu adalah mutiara di antara pasir pasir itu.

Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.

Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain.

Musuhmu adalah sahabatmu yang akrab.

Persahabatan yang begitu erat punya pengertian yang dalam bagi kita yang menghargainya

Tidaklah kita dapat mengenal oranglain melainkan dengan 3 waktu.Tidak dapat diketahui adakan seorang itu pemaaf melainkan ketika dia marah. Tidak dapat dikenal seorang itu berani melainkan pada waktu berjuang. Tidak dapat dikenal sahabat melainkan waktu kesusahan.

Dua sahabat yang sejati akan selari dalam apa jua bidang yang diceburi, dan saling memahami antara mereka.

Terlalu sukar menjalin persahabatan kerana ia adalah pertautan hati bukan pertautan fikiran, lebih-lebih lagi bukan hubungan kebendaan semata.

Persahabatan yang akrab tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan kematian.

Bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.
Dialah hiasan dikala kamu senang dan perisai diwaktu kamu susah.

Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.

Sahabat adalah anugerah Tuhan untuk menjaga kita
Rasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan,
tapi jangan pernah menyesal untuk bertemu dengan orang lain tetapi menyesallah jika orang itu menyesal bertemu dengan kamu.

Kamu tidak akan pernah memiliki seorang teman,
jika kamu mengharapkan seseorang tanpa kesalahan
kerana semua manusia itu baik kalau kamu dapat melihat kebaikannya dan menyenangkan kalau kamu dapat melihat keunikannya. Tetapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kamu tidak dapat melihat keduanya.

0 comments on "unexpected!!!"

Post a Comment

Wednesday, October 7, 2009

unexpected!!!

For about 2 sem(it's going about 1 year) i had never talk to my roomate when i was in semester 1before....there has some crisis between us....just becoz one stupid reason...aha, what a surprise suddenly she text me on eid to wish appy ramadhan eid....ermm ok i thought its just a first and last text from she.....but,

suddenly she text me just now??y ha??pelik gak....she ask me about date of nex semester...how do i know....she know tat im in last semester so y should ask me???there must be something wrong...'ada udang sebalik batu'.....first text,

emma chat??kawan2 sume ok ker?mcm mana dgn kawan bilik?x der masaalah ker???

something was cross in my mind....hmmm theres must be something tat she wanna to say...
oh god!!!she still the same, never ever try to changed....little bit surprise bila dia ungkit past story about our crisis before....y ha dia nak ungkit blk??im trying to asking my self....i thought one day she will change.....as a friends aku hanya mampu doakan dia saja.....as a friends of course i love all my friends a lot....apa yg dia buat kat aku sebelum ni aku x simpan pun dlm hati...
im just let it go....aku anggap 2 sume hanya salah faham....aku x nak ingt dah....dah lama aku maafkan dia....tp the one things tat i proud to she is when she know her mistake and sekurang-kurangnya dia tahu untuk minta maafkan kat aku....of course aku akan 4give it....aku pun manusia biasa x leh lari dari melakukan kesilapan....

no matter what our friendship will be go on till the end no matter what....let we start a new book of our story....keep it our memories as the best memories among others.....for others friends pls don break the memories that we keep before...make our friendship keeping going till the end.... hmmmm...love u guys a lot....

BUAT MU TEMAN

Janganlah kita memandang rendah erti persahabatan, kerana dalam hidup ini kita tidak mampu melangkah seorang diri tanpa seorang sahabat.

Orang yang suka mengkhianati teman sendiri adalah ibarat binatang yang suka memakan bangkai. Bertambah busuk bangkai bertambah pula seleranya

Teman yang banyak boleh diibaratkan seperti pasir pasir di pantai tetapi teman yang satu adalah mutiara di antara pasir pasir itu.

Teman ketawa bagaikan air di daun keladi walau tercurah tak berkesan. Tapi sahabat sejati bagai air lalu walau dicincang ia tak mungkin kan putus.

Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain.

Musuhmu adalah sahabatmu yang akrab.

Persahabatan yang begitu erat punya pengertian yang dalam bagi kita yang menghargainya

Tidaklah kita dapat mengenal oranglain melainkan dengan 3 waktu.Tidak dapat diketahui adakan seorang itu pemaaf melainkan ketika dia marah. Tidak dapat dikenal seorang itu berani melainkan pada waktu berjuang. Tidak dapat dikenal sahabat melainkan waktu kesusahan.

Dua sahabat yang sejati akan selari dalam apa jua bidang yang diceburi, dan saling memahami antara mereka.

Terlalu sukar menjalin persahabatan kerana ia adalah pertautan hati bukan pertautan fikiran, lebih-lebih lagi bukan hubungan kebendaan semata.

Persahabatan yang akrab tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan kematian.

Bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.
Dialah hiasan dikala kamu senang dan perisai diwaktu kamu susah.

Seorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnya.

Sahabat adalah anugerah Tuhan untuk menjaga kita
Rasa hormat tidak selalu membawa kepada persahabatan,
tapi jangan pernah menyesal untuk bertemu dengan orang lain tetapi menyesallah jika orang itu menyesal bertemu dengan kamu.

Kamu tidak akan pernah memiliki seorang teman,
jika kamu mengharapkan seseorang tanpa kesalahan
kerana semua manusia itu baik kalau kamu dapat melihat kebaikannya dan menyenangkan kalau kamu dapat melihat keunikannya. Tetapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kamu tidak dapat melihat keduanya.

0 comments:

Post a Comment

 

have A look! Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal